Jun 01

Τρόποι Εφαρμογής των αιθέριων ελαίων

Τρόποι Εφαρμογής των αιθέριων ελαίων:

  • Μασάζ:
    Η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική μέθοδος Αρωματοθεραπείας είναι το μασάζ με τα αιθέρια έλαια. Το άρωμα του αιθέριου ελαίου επιδρά θετικά στον εγκέφαλο, ενώ τα θεραπευτικά του συστατικά διαπερνούν το δέρμα και εισέρχονται στο κυκλοφοριακό και λεμφικό σύστημα, ώστε να επαναφέρουν τη ισορροπία που έχει διαταραχθεί. Το μασάζ δίνει ενεργητικότητα, βοηθάει στην απόκτηση καλής υγείας και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Λουτρά:
    Τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστεθούν στο μπάνιο για ευχαρίστηση (λόγω αρώματος), για υποβοήθηση του ύπνου, για βοήθεια σε δερματικές ανωμαλίες ή παθήσεις, για μείωση των μυiκών πόνων ή για βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης. Τα αιθέρια έλαια λόγω της σύστασης τους δεν διαλύονται στο νερό, μπορούμε όμως να τα διαλύσουμε μέσα σε μέλι, γάλα ή αφρόλουτρο. Το μέλι είναι πολύ ενισχυτικό και θρεπτικό για το δέρμα και έχει καλές αντιφλογωτικές ιδιότητες, το ίδιο και το γάλα. Μπορούμε επίσης να αναμείξουμε τα αιθέρια έλαια με άοσμο υγρό σαπούνι, με φιλικό προς το δέρμα pH.
  • Αρωματικός λύχνος:
    Λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα μπόλ με ζεστό νερό αρωματίζουν και απολυμαίνουν την ατμόσφαιρα. Π.χ. λίγες σταγόνες από βασιλικό και άγριο κυπαρίσσι δημιουργούν μυρωδιά υπαίθρου στους κλειστούς χώρους, το ίδιο θα συμβεί αν ρίξουμε 1 σταγόνα κέδρο και 1 σταγόνα κυπαρίσσι στο κούτσουρο που θα κάψουμε στο τζάκι μας.
  • Γαργάρες:
    Λίγες σταγόνες μύρου ή περγαμόντου σε ½ ποτήρι νερό καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος, τις ουλίτιδες, τις στοματίτιδες, τις άφθες.
  • Κομπρέσες:
    Κρύα ή ζεστά επιθέματα (κομπρέσες) χρησιμοποιούνται για περιποίηση και θεραπεία σε ολόκληρο το σώμα.

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.