Ανακαλύψτε την θεραπευτική δύναμη της φύσης με ιάματα απο υπέροχα λουλούδια και κρυστάλλους!!!

Συνεντεύξεις & Συνεργασίες
Dec 07

Ανακαλύψτε την θεραπευτική δύναμη της φύσης με ιάματα απο υπέροχα λουλούδια και κρυστάλλους!!!

Επισκεφτήκαμε τον Iasmo Cosmo έναν υπέροχο αναγεννησιακό χώρο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Περιτριγυσμένοι ανάμεσα σε τόσες υπέροχες μυρωδιές από βότανα , αιθέρια έλαια , φρέσκα χειροποίητα καλλυντικά δημιουργημένα από την ιδρύτρια , Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική θεραπεύτρια Μαριάννα Λαλίδου ανακαλύψαμε μοναδικά χειροποίητα ανθοιάματα από λουλούδια της χώρας μας. Η Μαριάννα μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε την φύση. Η αυλή της ήταν γεμάτη με ευωδιαστά λουλούδια , έλατα , μεγάλο κήπο και το σπίτι της οικογένειας της,μοσχοβολούσε άρωμα λουλουδιών και βοτάνων. Μέσα στον χώρο που μεγάλωσε υπήρχε παράδοση η οποία ήταν και η βάση που ασχολήθηκε σήμερα και επαγγελματικά.Μεταξύ άλλων δημιούργησε το http://www.iasmoscosmos.gr/ στην Αλεξανδρούπολη ένα χώρο ίασης και ευεξίας.

Λίγα λόγια για τη δραστηριότητά σας;

Η αρχική μου ενασχόληση ξεκίνησε το 2012 δημιουργώντας φρέσκα χειροποίητα καλλυντικά εμπλουτισμένα με πέταλα λουλουδιών , με συνταγές δομημένες από την Αρωματοθεραπεία , την κρυσταλοθεραπεία, τα βότανα και τις συμπληρωματικές θεραπείες.

Καθώς επίσης μια πολύτιμη σειρά από φρέσκα , δροσερά , αναγεννησιακά λουλουδένια θεραπευτικά ελιξήρια εξαιρετικής ποιότητας ιδανικά για πρόσωπο και σώμα . Πλούσια , ευωδιαστά , με ζεστές νότες που θυμίζουν ανοιξιάτικο κήπο και ρομαντικά αιθέρια έλαια διαπερνούν τα κύτταρα και εξυψώνουν την ψυχή , το πνεύμα και το σώμα .

Η αγάπη μου για τα λουλούδια , τα οφέλη τους και οι ισχυρές , θεραπευτικές τους ιδιότητες με οδήγησαν να σπουδάσω και να ασχοληθώ με την αρωματοθεραπεία και τις ολιστικές θεραπείες. Η ολιστική αρωματοθεραπεία είναι ο κλάδος της βοτανικής ιατρικής και στοχεύει στην θεραπεία του νου , της ψυχής και του σώματος με την χρήση των αιθέριων ελαίων.

Το όνομα της εταιρείας σας;

Ίασμος . Ένας κόσμος γεμάτος Γιασεμί. Ένας κόσμος όπου η ίαση σκέψεων , συναισθημάτων και σώματος αλλάζει μέσα από τον Ίασμο Κόσμο. Χειροποίητα προιόντα με αγάπη για ένα κόσμο με άρωμα γιασεμί! Ο Ίασμος ιδρύθηκε με γνώση και υπευθυνότητα. Στόχος του είναι η επιλογή προιόντων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και υποστηρίζουν την υγεία μας .

Τι διαφορετικό έχει ο Ιasmos cosmos?

Μια διαφορετική προσέγγιση φιλοσοφίας στο θέμα της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ολιστικά. Οι μέθοδοι θεραπείας διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενειών μας είναι ψυχολογικής και ψυχοσωματικής αιτιολογίας . Καινοτόμες έρευνες σε φυσικές λύσεις ίασης για χρόνιες παθήσεις έδειξαν ότι η αρωματοθεραπεία έχει καταπληκτικά αποτελέσματα . Η θεραπευτική τέχνη της αρωματοθεραπείας είναι μια από τις αρχαιότερες μεθόδους φυσικής θεραπείας . Τα αιθέρια έλαια μπορούν να δράσουν θεραπευτικά σε διάφορους τομείς . Είναι η ψυχή των φυτών! Έτσι δρουν τόσο δυναμικά και αποτελεσματικά σε όλο το σύστημα .

Στο κέντρο ολιστικών θεραπειών κατόπιν λήψης ιστορικού και διάγνωσης των παθήσεων που σας απασχολούν δημιουργούνται συγκεκριμένες συνταγές με βιολογικά αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων . Η αρωματοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την κλασσική ιατρική στην θεραπευτική διαδικασία.

Τι είναι τα ανθοιάματα? Με ποιο τρόπο επιδρούν στον ψυχισμό μας?

Ανθοιάματα ονομάζουμε τα λεπτοφυή εκχυλίσματα ανθέων σε υγρή μορφή και χρησιμοποιούνται για να εξισορροπήσουν βαθιά θέματα συναισθηματικής ευεξίας , ψυχοπνευματικής ανάπτυξης κα ψυχονοητικής υγείας .

Τα σχήματα , τα χρώματα , τα πέταλα των λουλουδιών δημιουργούν την μοναδική τους ταυτότητα.

Παρατηρώντας τα φυσικά μοτίβα των λουλουδιών που γνωρίζουμε και δοκιμάζουμε , τα συσχετίζουμε με τα ψυχονοητικά μοτίβα των ανθρώπων που τα χρειάζονται.

Η γεωμετρία των φύλλων και η μορφολογία τους μας μιλά για τον συναισθηματικό κόσμο , για την κίνηση και τη ροή της συναισθηματικής ενέργειας .

Τα φυτά δεν ζουν μόνο σε ένα φυσικό περιβάλλον αλλά ζουν επίσης σε ένα περιβάλλον στοιχείων και αιθερικών δυνάμεων .

Τα στοιχεία όπως αναπτύχθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες είναι οι αρχετυπικές ποιότητες των ουσιών .

Η Γη είναι το στερεό ( ύλη) , το νερό είναι η ροή ( συναίσθημα) , ο αέρας είναι η επεκτατικότητα ( νόηση – επικοινωνία) , το πυρ είναι η μεταμόρφωση ( πνεύμα – έμπνευση).

Ποιά η θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών?

Με τα ανθοιάματα ρυθμίζουμε την συχνότητα – δόνηση στο πεδίο των συναισθημάτων . Όταν αποκατασταθεί αυτό και σταθεροποιηθεί η νέα συχνότητα θα επηρεάσει τις συχνότητες σε όλες τις οκτάβες του συστήματος .

Τα λουλούδια είναι νότες , τα ιάματα έχουν το καθένα την δική τους δόνηση και συνδυάζοντας τα φτιάχνουμε συγχορδίες !!!

Το κάθε ίαμα είναι εξαιρετικά μοναδικό. Τα οφέλη εντυπωσιακά!!! Κάθε λουλούδι εκπέμπει μια ιδιαίτερη δόνηση με τις ποιότητες της συνειδητότητάς του , η οποία έχει αποθηκευτεί ως πληροφορία στο νερό των ανθοιαμάτων. Ο αέρας , το ενεργοποιημένο νερό , η φωτιά του ελληνικού ήλιου , η ελληνική γη και η δύναμη της φύσης προσφέρουν τις αρχέγονες ποιότητες για την υλοποίηση των ανθοιαμάτων , την πεμπτουσία του άνθους.

Οι μοναδικές τους ιδιότητες μας συντονίζουν σε υψηλότερες δονήσεις της συνειδητότητάς μας . Μας συντονίζουν με το θεικό μας σχέδιο και μας βοηθούν στην πνευματική μας ανέλιξη. Ευλογημένα λουλούδια με θεραπευτικές ιδιότητες σε φυσικό επίπεδο και αιθερικό. Με εξαιρετικά αποτελέσματα στην εναρμόνιση πνεύματος , ψυχής και σώματος!!!

Τα ανθοιάματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πόσιμα , με επάλειψη ή ψεκασμό.

Ποιος ο τρόπος παρασκευής των ανθοιαμάτων;

Τα παρακάτω ανθοϊάματα παρασκευάζονται από καθαρό νερό ορεινών πηγών, στους τόπους όπου φύονται άγρια με πολύ λίγες εξαιρέσεις κάποια άνθη που καλλιεργήθηκαν βιολογικά στους κήπους μας. Τα περισσότερα παρασκευάζονται με τη μέθοδο του ήλιου, εκτός από τα ιάματα που ο ίδιος ο Δρ. Μπαχ παρασκεύαζε με τη μέθοδο του βρασμού. Συντηρούνται σε brandy.

Πείτε μας λίγα λόγια για τις ιδιότητες των ανθοΐαμάτων.

Το πρώτο ανθοίαμα που δημιούργησα ήταν το Γιασεμί.Το Ανθοίαμα του Γιασεμιού αυξάνει τη προσωπική ενέργεια-συχνότητα, χαρά, εσωτερική ειρήνη, αρμονία. Ανοίγει το μυαλό σε νέους τρόπους να κάνουμε πράγματα. Μειώνει το αίσθημα του περιορισμένου, απομονωμένου, μοναχικού, απογοητευμένου, χωρίς αγάπη ανθρώπου. Βοηθάει στο να ζήσουμε στο τώρα και να ξεφορτωθούμε βάρη του παρελθόντος, αφήνοντάς τα πίσω. Βοηθάει όχι μόνο στην αποβολή άχρηστων ενεργειακά υλικών στο πνευματικό κομμάτι αλλά και στο σωματικό επίπεδο με την απομάκρυνση αποθηκευμένων τοξινών στο σώμα. Είναι ιδανικό σε περιπτώσεις πονοκεφάλων . Ακόμα ανοίγει το τσάκρα της καρδιάς το 4ο τσάκρα της αγάπης. Συνδέεται με τον πλανήτη Αφροδίτη και τη θηλυκή ενέργεια του φεγγαριού. Ξυπνά τον αισθησιασμό, φέρνοντας συνειδητοποίηση της ομορφιάς και φρέσκια ενέργεια στο πνεύμα μας!

Το Γιασεμί έχει πολύ υψηλή δόνηση με αποτέλεσμα να μπορεί να αυξήσει τις αισθήσεις και την προσωπική συχνότητα αυτού που το πίνει. Ακόμα μπορεί μετατρέψει τις αρνητικές ανισορροπίες π.χ. τον θυμό σε χαρά, απόλαυση, αρμονία και καλή τύχη! Η δελεαστική δόνηση που περιέχει ανοίγει το μυαλό για να συνδεθεί με τα υψηλότερα, ουράνια και αγγελικά βασίλεια και να λάβει γνώσεις και σοφία. Έτσι το Γιασεμί από αρχαίους χρόνους ονομάστηκε και «Δώρο του Θεού»!

Το ανθοΐαμα γιασεμιού έχει την ικανότητα να καθαρίζει τις ρινικές διόδους, το λαιμό, τους πνεύμονες. Βοηθά στο κοινό κρυολόγημα, ειδικά κατά την πνευμονία. Και της αίσθησης της όσφρησης. Βοηθά στη διάλυση και την αποβολή ιών, την απομάκρυνση των τοξινών από το πεπτικό σύστημα, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου.

Το ανθοΐαμα Τριαντάφυλλο Rosa Damascena Θεραπεύει το τσάκρα της καρδιάς . Μας δυναμώνει ενεργειακά , υποστηρίζει την συναισθηματική ισορροπία βοηθώντας μας να νιώσουμε ασφάλεια , προάγει την ηρεμία και την εσωτερική ομορφιά. Θεραπεύει τα συναισθήματα πανικού , άγχους , θλίψης , νευρικότητας , ντροπαλότητας , συναισθηματικό τραύμα . Βοηθάει στην απελευθέρωση ασυνείδητων ή συνειδητών φοβικών και τραυματικών εμπειριών και μας βοηθά να ξεκλειδώνουμε παλιές αναμνήσεις και τραύματα . Αυτού του είδους οι φόβοι είναι η αιτία σωματικών ασθενειών όπως το άσθμα , δερματικά προβλήματα , το έκζεμα , η ψωρίαση κλπ.

Το Ανθοΐαμα Νυχτολούλουδο ενδείκνυται για τη θεραπεία της καρδιάς και της μήτρας. Αντιμετωπίζει τις ανισορροπίες της εμμήνου ρύσεως βοηθώντας τις γυναίκες να ανθήσουν! Βοηθάει τη γυναικεία πτυχή του εαυτού να επουλωθεί από πληγές και τραύματα, στη σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους. Με ισχυρή ενέργεια της Αφροδίτης και της Σελήνης, αυτό το ανθοίαμα είναι ιδανικό για να αυξήσουμε τη μαγνητική μας δύναμη έλξης και να ενδυναμώσουμε τις υψηλότερες πτυχές της θεϊκής θηλυκής ενέργειας. Βοηθάει σε πολλά προβλήματα του ύπνου, στην απελευθέρωση των εφιαλτών και τη χαλάρωση του φόβου του σκοταδιού στα παιδιά και σε μεγάλους. Με αποτέλεσμα να απελευθερώνει την ανησυχία του νευρικού συστήματος που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτούς τους εφιάλτες. Έχοντας φορτιστεί τόσο με τον ήλιο όσο και με το φεγγάρι, το καθιστά ιδανικό για την επαναρρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού, προωθώντας ακόμη και τη σωστή χρήση της μελατονίνης και άλλων ορμονών που μπορούν να συμβάλουν στην ομοιόσταση μας. Αυξάνει τόσο την ψυχική όσο και τη δημιουργική όραση.

Το Νυχτολούλουδο λέγεται και «Η Βασίλισσα της Νύχτας».

Το Ανθοΐαμα Γαρδένια είναι κατάλληλο για εκείνους που νιώθουν αγανάκτηση προς την οικογένεια ή εκείνους με τους οποίους είχαν ισχυρούς δεσμούς. Να απελευθερώσει τις υλικές αισθήσεις σε πνευματική επίγνωση. Για την απελευθέρωση προτύπων που σχετίζονται με την οικογένεια και την καταγωγή, τους εθισμούς, την κακοποίηση κ.λπ. να βοηθήσει στη μετατροπή των αντιληπτών αδυναμιών σε δυνατά σημεία. Για ενίσχυση των μαθηματικών δεξιοτήτων και των ορθολογικών/λογικών νοητικών πτυχών. Για την ενίσχυση της εστίασης και της συγκέντρωσης.· Για ανανέωση πάθους των σχέσεων. Βοηθά να συγκεντρώσει εκείνους που απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, απασχολημένοι στον δικό τους κόσμο (καριέρα, ζωή κ.λπ.). Δεν είναι μόνο για σχέσεις ανδρών/γυναικών αλλά και για οικογενειακές σχέσεις.

Το Ανθοΐαμα Πασιφλόρα βοηθά στη διάλυση της συναισθηματικής σύγχυσης που σχετίζεται με τις καταστάσεις υψηλότερης επίγνωσης, έτσι ώστε οι κατανοήσεις που λαμβάνονται να μπορούν να αφομοιωθούν πιο εύκολα και να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή. Διεγείρει επίσης την ανάπτυξη της συμπόνιας και ενθαρρύνει ειρηνικά, φυσικά πρότυπα ύπνου.

Το Ανθοΐαμα Ροδιά αποκαθιστά την αυτοθρέψη και αναγεννά την γονιμότητα . Πυροδοτεί το πάθος και την δημιουργικότητα στη ζωή και θεραπεύει βαθιές πληγές σχετικά με την ανάγκη να είμαστε τέλειοι. Μας δυναμώνει και μας επανασυνδέει με τον εαυτό μας εμπνέοντας περισσότερη ενέργεια και χαρά. Θρέφει , αποκαθιστά την ολότητα και γειώνει την διάσπαρτη ενέργεια. Βοηθά στην δημιουργική , αναπαραγωγική , καλλιτεχνική και πνευματική ενέργεια.

Το Ανθοΐαμα Μανόλια ενδείκνυται για αγάπη άνευ όρων. Βοηθά να φέρουμε και να ξυπνήσουμε μέσα μας τις ενέργειες της αγάπης και της συμπόνιας. Αντικατοπτρίζει τη βαθιά επιθυμία του ανθρώπου για νέους και ανώτερους τρόπους ζωής. Μας παρουσιάζει προκλήσεις, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων.

Το Ανθοΐαμα Παιώνια αγαπημένο από τόσους πολλούς, το λουλούδι Παιώνια μεγεθύνει την αίσθηση της ευημερίας μας. Σε κάνει να νιώθεις γεμάτος, ολόκληρος, ευγνώμων. Και αυτού του είδους η νοοτροπία απλώς προσελκύει περισσότερο. Το λουλούδι παιώνιας διαλύει κάθε αίσθηση «έλλειψης» και συναισθήματα «δεν έχω αρκετό» ή «δεν είμαι αρκετός». Η Παιώνια είναι σαν μια πανέμορφη γυναίκα με τεράστιες βολάν φούστες που χορεύει – εξαίσια, ευγενική και γεμάτη ζωή. Εξαλείφει τη ντροπή . Το ίαμά της Παιώνιας προσελκύει και μαγνητίζει. Είναι σοφό να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα που μας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους μας. Μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να απολαύσει και να εκτιμήσει όποιες τυχερές περιστάσεις βρισκόμαστε. Μπορούμε να αφήσουμε το μυαλό μας να τρέξει με ό,τι είναι δυνατό, χωρίς περιορισμούς, και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους για να κάνουμε αυτές τις δυνατότητες πραγματικότητα. Επίσης, το να είμαστε χαλαροί και δεκτικοί μας βοηθά να αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες όταν έρχονται. Αφεθείτε σε στιγμές απόλυτης ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τα πάντα στη ζωή.

Μαριάννα Λαλίδου Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική θεραπεύτρια Απόφοιτη της σχολής Εναλλακτικών Επιστήμων Natural Health Science (NHS) Μέλος του Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ ( Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ανθρωπιστικών Σπουδών ) Μέλος του Σ.Ε.Α ( Σωματείο Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών ) Web Site : www.iasmoscosmos.gr FB : iasmoscosmos Instagram : iasmoscosmos E-mail :[email protected] Τηλ . Επικ : 2551022410 & 6936728626

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.