Jun 01

Αποτοξίνωση και Απέκκριση Με τη Σπαγειρική Θεραπευτική και την Κλινική Αρωματοθεραπεία

Οι γιορτές πέρασαν και είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκουράσουμε και να αποτοξινώσουμε τον οργανισμός μας από τις παραβάσεις των εορτών. Η αποτοξίνωση και απέκκριση των άχρηστων υλών από το συνδετικό ιστό είναι η θεραπεία των ασθενειών και η επιμήκυνση της ζωής.

Ο συνδετικός ιστός διαπερνά ως βασική ουσία ολόκληρο το σώμα. Γι΄αυτό οι άχρηστες ύλες του μεταβολισμού που εναποτίθενται στον συνδετικό ιστό έχουν αρνητικές επιδράσεις, ιδιαίτερα στο κινητικό σύστημα, την καρδιά και το κυκλοφορικό, τα νεύρα, τους νεφρούς, το μεταβολισμό και το ορμονικό σύστημα.

Οι θεραπείες αποτοξίνωσης και αποβολής διαλύουν τα στερεά υπολείμματα των αντιδράσεων και ενισχύουν έμμεσα τις δυνάμεις αυτοίασης και την ευρωστία.

Η θεραπεία απέκκρισης και αποτοξίνωσης θα πρέπει να συνδυάζεται με μια θεραπεία αναδόμησης. Έτσι ενισχύεται και διεγείρεται ο μεταβολισμός με αποτέλεσμα την καλύτερη αποτοξίνωση και απέκκριση των άχρηστων υλών.

Οι φάσεις απέκκρισης θα πρέπει να διεξάγονται με τη χάση της Σελήνης και οι φάσεις αναδόμησης με τη γέμιση της Σελήνης.

Τα σπαγειρικά μητρικά ιάματα SOLUNATE αυξάνουν τη ζωτικότητα και την διάθεση για ζωή. Ενισχύουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό από ενδογενείς και εξωγενείς τοξίνες. Επηρεάζουν τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα ΠΝΕΥΜΑ – ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑ. Αναγεννούν τη λειτουργία των οργάνων, υποστηρίζουν τις τάσεις αυτοίασης και συνεργάζονται αρμονικά με τους κοσμικούς ρυθμούς.

Η αποτοξίνωση με τα μητρικά ιάματα SOLUNATE γίνεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο αποτοξινώνεται ο συνδετικός ιστός και η Μatrix και στο δεύτερο, εφόσον χρειάζεται, τα όργανα.

1ο Στάδιο: Αποτοξίνωση συνδετικού ιστού – matrix

SOLUNAT No.16 Renalin

Ενεργοποιεί της νεφρούς – απεκκρίνει τις άχρηστες ύλες του μεταβολισμού από το σώμα

SOLUNAT No.9 Lymphatik

Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα – αποβάλλει τις άχρηστες ύλες που έχουν εναποτεθεί στον συνδετικό ιστό

SOLUNAT No.8 Hepatik

Ενεργοποιεί το ήπαρ – αποδομεί τις άχρηστες ύλες από το συνδετικό ιστό

2ο Στάδιο: Αποτοξίνωση των οργάνων

SOLUNAT No.19 Stomachik I

Διεγείρει την πέψη – οδηγεί τις άχρηστες ύλες στο έντερο, απ’ όπου και αποβάλλονται

SOLUNAT No.6 Dyscarsin

Αποτοξινώνει τα όργανα και ενισχύει την αποβολή από το δέρμα – απεκκρίνει μέσω του δέρματος τις άχρηστες ύλες που έχουν εναποτεθεί στα όργανα

SOLUNAT No.1 Alcangrol

Ρυθμίζει το μεταβολισμό των κυττάρων – ενεργοποιεί τα όργανα για την απέκκριση των άχρηστων υλών

Η θεραπεία ενδυνάμωσης ενεργοποιεί το ΠΝΕΥΜΑ την ΨΥΧΗ και το ΣΩΜΑ

Ενδυνάμωση

SOLUNAT No.2 Aquavit

Ενεργοποιεί το σώμα

«Σωματικό ελιξίριο της ζωής»

SOLUNAT No.17 Sanguisol

Ενεργοποιεί την ψυχή

«Πνευματικό – ψυχικό ελιξίριο της ζωής»

Αναγέννηση

SOLUNAT No.14 Polypathik

Ηρεμεί την ψυχή και το σώμα – και για οξείες καταστάσεις

SOLUNAT No.4 Cerebretik

Ηρεμεί την ψυχή

Η Κλινική αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί για την αποτοξίνωση «αγνά» αιθέρια έλαια, προκειμένου να εξουδετερώσουν τις συσσωρευμένες τοξικές ουσίες τόσο από το σώμα όσο και από τα λεπτοφυή επίπεδα της ψυχής και του πνεύματος.

Η δράση των αιθέριων ελαίων είναι πολύπλευρη. Αυξάνουν τις εκκριτικές λειτουργίες του οργανισμού, προωθώντας την αποτοξίνωση μέσω των νεφρών, του ήπατος και του δέματος.

Οι συσσωρευμένες τοξικές ουσίες αποβάλλονται γρήγορα και τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα καθαρίζονται και αποτοξινώνονται. Η ψυχή και το πνεύμα αποκτούν διαύγεια.

Το ΑΙΜΑ αποτοξινώνεται με τα αιμοκαθαρτικά αιθέρια έλαια όπως πεύκο, άρκευθο, ευκάλυπτο, μάραθο και τα περισσότερα εσπεριδοειδή.

Το ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ αποτοξινώνεται με αιθέρια έλαια που έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες όπως πεύκο, έλατο, άρκευθο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ευκάλυπτο, θυμάρι, ρίγανη, κ.α.

Αυτά τα αιθέρια έλαια είναι επίσης χρήσιμα σε κρυολόγημα, γρίπη, βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές μολύνσεις.

Το ΠΕΠΤΙΚΟ αποτοξινώνεται με ευστόμαχα και πεπτικά αιθέρια έλαια όπως δυόσμο, μάραθο, μέντα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κ.α. των οποίων η χρήση είναι γνωστή από αιώνες.

Γνωστά αποτοξινωτικά του ήπατος είναι τα αιθέρια έλαια του δεντρολίβανου, φασκόμηλου, μέντας και τριαντάφυλλου.

Το ΝΕΥΡΙΚΟ σύστημα «καθαρίζεται» και «αποτοξινώνεται» με αιθέρια λεβάντας, σάλβιας, χαμομηλιού, περγαμόντο, νερολί και πολλά άλλα, που ηρεμούν το σώμα και φωτίζουν την ψυχή.

Η χρήση των αιθέριων ελαίων για την απαλλαγή από το στρες και τις νευρικές εντάσεις είναι πολύτιμη και αποτελεσματική προσφέροντας στον οργανισμό χαρά και αρμονία.

Το ΔΕΡΜΑ ωφελείται τα μέγιστα από την χρήση των αιθέριων ελαίων. Επιδρούν απευθείας στις δερματικές ακαθαρσίες (σπυράκια, ακμή, σταφυλόκοκκο, μικρές φλεγμονές κ.α) αλλά ταυτόχρονα καθώς διεγείρουν την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος απομακρύνουν γρήγορα όλες τις άχρηστες ουσίες από τον οργανισμό.

Η αποτοξίνωση και η αποσυμφόρηση επιτυγχάνεται με τα λεμφοδιεγερτικά έλαια όπως κυπαρίσσι, μυρτιά, γεράνι, δεντρολίβανο, μέντα κ.α. που επίσης μειώνουν τα οιδήματα και την κυτταρίτιδα.

Σε δέρματα με φλεγμονές, σπυράκια, κοκκινίλες και υπερευαισθησία βοηθά το χαμομήλι, επειδή περιέχει αζουλένιο, που είναι πολύ δυνατή αντιφλογιστική και αντισηπτική ουσία.

Το Tea tree είναι επίσης εξαιρετικό για το δέρμα, καθώς είναι το πιο "φαρμακευτικό" από όλα τα αιθέρια έλαια, με ισχυρότατη αντιμικροβιακή δραστηριότητα ενάντια στους τρεις μολυσματικούς οργανισμούς: βακτήρια, ιούς και μύκητες. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι 12 φορές ισχυρότερο από τη φαινόλη, το συνηθισμένο χημικό απολυμαντικό.

Στην Κλινική αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούνται πολύ και τα ανθόνερα στην προσπάθεια για αποτοξίνωση και δίαιτα. Τα ανθόνερα που μπορούν να θεωρηθούν σαν «ολογράμματα» των φυτών από όπου προέρχονται έχουν τον κραδασμό και το δακτυλικό αποτύπωμα του φυτού, στην ίδια δόνηση των αιθέριων ελαίων αλλά είναι πολύ πιο εύκολα στην χρήση. Τα αποτελέσματά τους μοναδικά.

Η χρήση των αιθέριων ελαίων μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Εξωτερικά και εσωτερικά. Για άριστα και ασφαλή αποτελέσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται 100% αγνά αιθέρια έλαια και η αγωγή να δίδεται και να παρακολουθείται από έμπειρο αρωματοθεραπευτή.

Ο συνδυασμός της αποτοξίνωσης με μια ισορροπημένη διατροφή θα φέρει άριστα αποτελέσματα στον οργανισμό. Θα λάμπετε από υγεία, καλή διάθεση, χαρά και αρμονία.

Μαρία Ζώρζου Κλινική Αρωματοθεραπεύτρια

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.