Jun 01

Φυσικοί τρόποι και συμβουλές για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων από κουνούπια

Φυσικοί τρόποι και συμβουλές για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων από κουνούπια, σκνίπες, κτλ.

Τα τσιμπήματα τη θερινή περίοδο από διάφορα έντομα και ιδιαίτερα τα κουνούπια μας δημιουργούν δερματικά προβλήματα, έντονο κνησμό και πολλές φορές η μόλυνση μπορεί να επεκταθεί και να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας. Όσο επικίνδυνα είναι τα τσιμπήματα, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι και η χρήση αντικουνουπικών προϊόντων με χημικά συστατικά. Όπως είναι γνωστό, τα χημικά συστατικά είναι ένας ύπουλος εχθρός, γιατί μπορεί στην αρχή να φαίνεται αθώα η χρήση του προϊόντος, αλλά τα χημικά συστατικά συσσωρεύονται στον οργανισμό με επικίνδυνες συνέπειες, π.χ. σε πολλά χημικά αντικουνουπικά προϊόντα υπάρχει το συστατικό DEET, που σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου Duke, συνδέεται με εγκεφαλικές βλάβες.

Είναι σοφότερο να στραφούμε στο φαρμακείο της φύσης και να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα που όχι μόνο απωθούν τα έντομα, αλλά ωφελούν και τον οργανισμό γενικότερα.

Η αλήθεια είναι πως είναι σχετικά εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας το αντικουνουπικό σας χρησιμοποιώντας αγνά αιθέρια έλαια! Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέξετε είναι τις οδηγίες χρήσης ενός επαγγελματία αρωματοθεραπευτή και να μη χρησιμοποιείτε ποτέ τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα στο δέρμα σας (εκτός από τη Λεβάντα, το Τσαγιόδεντρο & το Τριαντάφυλλο).

Ας γνωρίσουμε λοιπόν κάποια φυσικά αντικουνουπικά & εντομοαπωθητικά προϊόντα:

1. Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλα : Πριν χρησιμοποιήσετε σιτρονέλλα, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για αυθεντικό αιθέριο έλαιο, που δεν αποτελεί κίνδυνο για το δέρμα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο σιτρονέλλα σε συσκευή καύσης ή μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες σε ένα έλαιο ή κρέμα βάσης, ακόμα και στην ενυδατική σας κρέμα.

Προσοχή : Τα περισσότερα αντικουκουπικά του εμπορίου περιέχουν σιτρονέλλα που δεν είναι αιθέριο έλαιο, αλλά άρωμα χημικό. Να το αποφύγετε !

2. Αιθέριο έλαιο Λεβάντα : Η λεβάντα είναι ένα καταπληκτικό εντομοαπωθητικό που χαρίζει ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως αιθέριο έλαιο σε συσκευή καύσης ή να προσθέσετε λίγες σταγόνες σε ένα έλαιο ή κρέμα βάσης, ακόμα και στην ενυδατική σας κρέμα. Μπορεί το αγνό αιθέριο έλαιο Λεβάντας να χρησιμοποιηθεί και σε τσιμπήματα απευθείας πάνω στο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να διατηρείτε το φυτό σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας.

3. Αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτο : Άριστο εντομοαπωθητικό, με αποσμητικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Όπως και τα αιθέρια έλαια σιτρονέλλα & λεβάντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο σε συσκευή καύσης ή μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες σε ένα έλαιο ή κρέμα βάσης, ακόμα και στην ενυδατική σας κρέμα.

4. Αιθέριο έλαιο Βασιλικός : Ως αιθέριο έλαιο είναι εξαιρετικό εντομοαπωθητικό και ενισχύει τη μνήμη. Επίσης μπορείτε να γεμίσετε την αυλή ή το μπαλκόνι σας με γλάστρες από βασιλικό για φυσική προστασία από τα κουνούπια και ευχάριστο άρωμα.

5. Αφήστε κομμένες φέτες λεμονιού σε ένα πιατάκι μέσα στο χώρο να "μαζέψει" τα κουνούπια και να τα απομακρύνει από μας.

6. Φυτέψτε οπουδήποτε γύρω από το σπίτι δενδρολίβανο, βασιλικό, φασκόμηλο, δυόσμο, λεμονόχορτο, ευκάλυπτο, λεβάντα, σκόρδο, σιτρονέλλα και γεράνι ( και κυρίως κοντά σε ανοίγματα όπως πόρτες και παράθυρα) ή προμηθευτείτε τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια.

7. Σκόρδο : Φάτε πολύ ωμό σκόρδο, τα κουνούπια απλά δεν το αντέχουν.

8. Επίσης δοκιμάστε το εξαιρετικό φυσικό μας προϊόν : GONE! Ασφαλής & φυσικό σπρέι εξωτερικού χώρου 118ml. Ασφαλές σπρέι που προσφέρει μια ασπίδα προστασίας του σώματός σας με ένα μείγμα από αρωματικά αιθέρια έλαια, χωρίς φυτοφάρμακα ή πετροχημικά. Βοτανική φόρμουλα απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον. Αρκετά ισχυρό - αποτελεσματικό προϊόν για το φαρμακείο μας.

Ιδανικό και για τα παιδιά.

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.