Με την αρωματοθεραπεία η ψυχή και το πνεύμα αποκτούν διαύγεια του Νίκου Αρβανίτη

Συνεντεύξεις & Συνεργασίες
Jun 02

Με την αρωματοθεραπεία η ψυχή και το πνεύμα αποκτούν διαύγεια του Νίκου Αρβανίτη

Γράφει η Μαριάννα Λαλίδου

Η θεραπευτική τέχνη της Αρωματοθεραπείας είναι μια από τις αρχαιότερες μεθόδους φυσικής θεραπείας .

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να δράσουν θεραπευτικά σε διάφορους τομείς . Είναι η ψυχή των φυτών ! Έτσι δρουν τόσο δυναμικά και αποτελεσματικά σε όλο το σύστημα . Η θεραπευτική μάλαξη επιδρά βαθειά στο μυϊκό σύστημα , απελευθερώνοντας το φυσικό σώμα από πόνο στις αρθρώσεις , στον αυχένα , στην μέση και γενικά όπου η ένταση έχει επηρεάσει το σώμα .

Οι πιστοποιημένοι θεραπευτές κατόπιν λήψης ιστορικού και διάγνωσης των παθήσεων που απασχολούν τους ενδιαφερομένους δημιουργούν συγκεκριμένες συνταγές με αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων .

Η Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί για την αποτοξίνωση «αγνά» αιθέρια έλαια, προκειμένου να εξουδετερώσουν τις συσσωρευμένες τοξικές ουσίες τόσο από το σώμα όσο και από τα λεπτοφυή επίπεδα της ψυχής και του πνεύματος.

Η δράση των αιθέριων ελαίων είναι πολύπλευρη. Αυξάνουν τις εκκριτικές λειτουργίες του οργανισμού, προωθώντας την αποτοξίνωση μέσω των νεφρών, του ήπατος και του δέματος.

Οι συσσωρευμένες τοξικές ουσίες αποβάλλονται γρήγορα και τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα καθαρίζονται και αποτοξινώνονται. Η ψυχή και το πνεύμα αποκτούν διαύγεια.

Το ΑΙΜΑ αποτοξινώνεται με τα αιμοκαθαρτικά αιθέρια έλαια όπως πεύκο, άρκευθο, ευκάλυπτο, μάραθο και τα περισσότερα εσπεριδοειδή.

Το ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ αποτοξινώνεται με αιθέρια έλαια που έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες όπως πεύκο, έλατο, άρκευθο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ευκάλυπτο, θυμάρι, ρίγανη, κ.α. Αυτά τα αιθέρια έλαια είναι επίσης χρήσιμα σε κρυολόγημα, γρίπη, βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές μολύνσεις.

Το ΠΕΠΤΙΚΟ αποτοξινώνεται με ευστόμαχα και πεπτικά αιθέρια έλαια όπως δυόσμο, μάραθο, μέντα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κ.α. των οποίων η χρήση είναι γνωστή από αιώνες.

Γνωστά αποτοξινωτικά του ήπατος είναι τα αιθέρια έλαια του δεντρολίβανου, φασκόμηλου, μέντας και τριαντάφυλλου.

Το ΝΕΥΡΙΚΟ σύστημα «καθαρίζεται» και «αποτοξινώνεται» με αιθέρια λεβάντας, σάλβιας, χαμομηλιού, περγαμόντο, νερολί και πολλά άλλα, που ηρεμούν το σώμα και φωτίζουν την ψυχή. Η χρήση των αιθέριων ελαίων για την απαλλαγή από το στρες και τις νευρικές εντάσεις είναι πολύτιμη και αποτελεσματική προσφέροντας στον οργανισμό χαρά και αρμονία.

Το ΔΕΡΜΑ ωφελείται τα μέγιστα από την χρήση των αιθέριων ελαίων. Επιδρούν απευθείας στις δερματικές ακαθαρσίες (σπυράκια, ακμή, σταφυλόκοκκο, μικρές φλεγμονές κ.α) αλλά ταυτόχρονα καθώς διεγείρουν την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος απομακρύνουν γρήγορα όλες τις άχρηστες ουσίες από τον οργανισμό.

Η αποτοξίνωση και η αποσυμφόρηση επιτυγχάνεται με τα λεμφοδιεγερτικά έλαια όπως κυπαρίσσι, μυρτιά, γεράνι, δεντρολίβανο, μέντα κ.α. που επίσης μειώνουν τα οιδήματα και την κυτταρίτιδα.

Σε δέρματα με φλεγμονές, σπυράκια, κοκκινίλες και υπερευαισθησία βοηθά το χαμομήλι, επειδή περιέχει αζουλένιο, που είναι πολύ δυνατή αντιφλογιστική και αντισηπτική ουσία.

Το Teatree είναι επίσης εξαιρετικό για το δέρμα, καθώς είναι το πιο “φαρμακευτικό” από όλα τα αιθέρια έλαια, με ισχυρότατη αντιμικροβιακή δραστηριότητα ενάντια στους τρεις μολυσματικούς οργανισμούς: βακτήρια, ιούς και μύκητες. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι 12 φορές ισχυρότερο από τη φαινόλη, το συνηθισμένο χημικό απολυμαντικό.

Στην Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούνται πολύ και τα ανθόνερα στην προσπάθεια για αποτοξίνωση και δίαιτα. Τα ανθόνερα που μπορούν να θεωρηθούν σαν «ολογράμματα» των φυτών από όπου προέρχονται έχουν τον κραδασμό και το δακτυλικό αποτύπωμα του φυτού, στην ίδια δόνηση των αιθέριων ελαίων αλλά είναι πολύ πιο εύκολα στην χρήση. Τα αποτελέσματά τους μοναδικά.

*Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική Θεραπεύτρια, Απόφοιτη της Σχολής Εναλλακτικών Επιστημών N.H.S.,Μέλος του Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ – Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ανθρωπιστικών Σπουδών.Μέλος του Σ.Ε.Α. – Σωματείο Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.