Jun 01

Ομορφιά από τις ψυχές των φυτών

Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν γίνεται συγκομιδή των λουλουδιών και επεξεργασία των καλλυντικών σύμφωνα με αλχημιστικές συνταγές, από τα παλιά χρόνια. Αυτό τον τρόπο χρησιμοποιεί μια μικρή εταιρία που εδρεύει σε ένα κάστρο κοντά στον ποταμό Δούναβη και η οποία προσπαθεί να ενώσει τα καλλυντικά και τον κόσμο!

Η ιστορία ηχεί παραμυθένια, όμως όλα όσα ακούγονται μυθικά,προκαλούν έντονο σκεπτικισμό. Αλλά ας ξεκινήσουμε με την ιστορία: Υπήρξε ένας ποιητής και μάγος, που έζησε σε λάθος αιώνα.Οι άνθρωποι δεν πίστευαν πλέον σε θαύματα και στο μυστικισμό,αλλά μόνο στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες που μπορούσαν να αποδειχθούν. Ωστόσο αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος ήταν βαρόνος, είχε την οικονομική άνεση να πραγματοποιήσει τις ιδιωτικές του μελέτες σε ένα μικρό κάστρο κοντά στο Δούναβη. Οι περισσότεροι πίστευαν πως πρόκειται για έναν περίεργο άνθρωπο, όμως τα μεγάλα πνεύματα του χρόνου τον χαρακτήρισαν ως τον τελευταίο αποκρυφιστή, που συναρπάστηκε από μια αρχαία επιστήμη, την αλχημεία.

Οι άνθρωποι προσπάθησαν να καθαρίσουν την ουσία σε "εργαστήρια μαγισσών" από τους αρχαίους χρόνους.Οι αλχημιστές προσπάθησαν να παρασκευάσουν χρυσό, ερεύνησαν με φρόνηση και προσπάθησαν να αποκτήσουν την πεμπτουσία όλων των υλικών, χωρίς τα ακάθαρτα μη ουσιώδη συστατικά τους. Αν και ο χρυσός δεν θα μπορούσε να παραχθεί, αυτοί υπήρξαν οι πρωτοπόροι για τη σύγχρονη χημεία και ανακάλυψαν πολλές χρήσιμες διαδικασίες και συνταγές. Αλλά και η αυτογνωσία και ο «καθαρισμός» του ανθρώπινου όντος για την απόκτηση περισσότερης αγάπης άνηκαν στην αλχημεία. Φιλοσοφία, θρησκεία, τελετουργικά, σύμβολα και αστρολογία έπαιζαν βασικό ρόλο, αν και σήμερα δεν αποτελούν μέρος της μοντέρνας χημείας. Ο βαρόνος έδειξε ενδιαφέρον για τη «σπαγειρία», την ιατρική επιστήμη της αλχημείας. Έτσι, επικεντρώθηκε στη δουλειά του γιατρού Παράκελσου (1493-1541) και τις συνταγές του. Δημιούργησε ένα εργαστήριο στο κάστρο του και όχι μόνο παρήγαγε θεραπευτικές κρέμες, αλλά και καλλυντικά γαλακτώματα. Η σπαγειρική φροντίδα του δέρματος περιήλθε στη λήθη για αιώνες. “Ο καιρός μου θα έρθει”, συνήθιζε να λέειο επιστήμονας αισιόδοξα.

Και πράγματι, το 2000, 30 χρόνια μετά το θάνατό του, ήρθε η ώρα. Σύμφωνα με τις συνταγές του, παράγονται καλλυντικά σε ένα κάστρο στο Donauworth κοντά στο Augsburg, εκεί όπου ο Βαρόνος Alexander von Bernus (1880-1965) ζούσε και εργαζόταν. Οι συνταγές των προϊόντων θεραπείας ανακαλύφθηκαν από τον Marino Lazzeroni, πρώην δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εταιρίας από το 1985, ο οποίος έψαξε στη βιβλιοθήκη του βαρόνου με άδεια της χήρας του, Isa von Bernus, πρώην Oberlander, πασίγνωστη ηθοποιό στο Βερολίνο το 1930. Η βαρόνη βοήθησε στην παραγωγή των προϊόντων φροντίδας σύμφωνα με τις αρχαίες συνταγές στις αρχές του 1994. «Η ζήτηση ξεκίνησε αργά, αλλά σταθερά», μας λέει η Karin Proeller, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, «αλλά το 1999 οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν». Η εξήγηση ήταν απλή: Μόλις κάποιος ανακαλύψει πόσο φυσικά παράγονται τα καλλυντικά, μένει άναυδος – ακόμα και εάν δεν θέλει να πιστέψει στην αποδοτικότητα των αλχημιστικών τελετουργικών.

Η εταιρία Lunasol(σημαίνει ήλιος & φεγγάρι), διαθέτει τους δικούς της κήπους στις Ιταλικές Άλπεις κοντά στο Pellegrino, τη γενέτειρα περιοχή του Lazzeroni. Τα νερά της πηγής ρέουν πάνω από επτά σκαλιά, διαπερνούν το κοίλωμα ενός φουντουκόδεντρου 300 ετών και στη συνέχεια, μέσα από σωλήνες, καταλήγουν στα χωράφια. Οι κοσμικές ενέργειες που επιτρέπουν στα κύτταρα να εξελιχθούν, η δύναμη του φεγγαριού και του ήλιου, συσσωρεύονται στα φυτά και τα λουλούδια, στα μέταλλα και τα μεταλλεύματα. Τα προϊόντα ονομάστηκαν σύμφωνα με το φεγγάρι και τον ήλιο, τις αιώνιες ενέργειες: Lunasol.

20 διαφορετικά είδη λουλουδιών και βοτάνων, απαραίτητα για την παραγωγή των προϊόντων φροντίδας, συγκεντρώνονται όταν η δύναμη της ζωής τους είναι στο αποκορύφωμα, π.χ. το υπερικέλαιο μετά την 24ηΙουνίου (Αγ. Ιωάννη), το χαμομήλι ανάμεσα στις 6-10 μ.μ., η καλέντουλα πάντοτε τις μεσημεριανές ώρες.

Όλα τα λουλούδια συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται σε μεταξένιες πετσέτες. Φυλάσσονται σε ειδικά σχεδιασμένα γυάλινα δοχεία χωρητικότητας έως 6 λίτρα, σύμφωνα με την Αραβική φιλοσοφία πως ένα μπουκάλι δεν πρέπει ποτέ να περιέχει περισσότερο υγρό από όσο το ανθρώπινο σώμα περιέχει σε αίμα. Το υγρό μίγμα των βοτάνων εμπλουτίζεται σύμφωνα με τους ρυθμούς του φεγγαριού με νερό, αλάτι και μεταλλικά στοιχεία, όπως χρυσάφι και ασήμι ως σύμβολα του ήλιου και του φεγγαριού, αντίστοιχα. Τα μίγματα ωριμάζουν μέσα σε οκτάγωνα κιόσκια φτιαγμένα από ξύλο και γυαλί, στους 37°C, όσο η θερμοκρασία του σώματος ενός υγιή ανθρώπου.

Το περιεχόμενο των γυάλινων δοχείων ανακατώνεται κάθε ανατολή και δύση για 50 ημέρες. Αυτή η εξαιρετική θεραπεία είναι αποτελεσματική, γιατί όπως πιστεύουν οι παραγωγοί, η ψυχή του φυτού θα ζήσει μέσα στην κρέμα έτσι ώστε να υπενθυμίζει καθημερινά στο σώμα μας την αρμονία και την κοσμική προέλευση. Τα προϊόντα θεραπείας δεν προσφέρουν μόνο όμορφη επιδερμίδα, αλλά ισορροπία ψυχής.

Η αγάπη για τα λουλούδια μπορεί να φανεί στο άρωμα των καλλυντικών LUNASOL. Είναι η ενέργεια για το δέρμα σας και η δύναμη για την ψυχή σας. Το πνεύμα των φυτών περιλαμβάνεται στα καλλυντικά προϊόντα και αναζωογονεί το δέρμα σας, το οποίο γίνεται πιο ζωηρό και όμορφο. Η επιτυχία αναγέννησης είναι καταπληκτική.

Για την παραγωγή των καλλυντικών προϊόντων περιποίησης LUNASOL δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ζωική δοκιμή. Δεν περιλαμβάνονται ούτε χημικά ερεθιστικά, τεχνητές χρωματισμένες ουσίες, ούτε ζωικά συστατικά! Λόγω της σπαγειρικής μεθόδου παραγωγής των καλλυντικών προϊόντων περιποίησης δεν είναι απαραίτητη η χρήση κανενός συντηρητικού!

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.