Jul 23

Αρωματοθεραπεία & Θεραπευτική Μάλαξη

Η Αρωματοθεραπεία είναι μια αρχαία επιστήμη η οποία χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για να χαρίσει υγεία και ευεξία. Μαζί με την φυτοθεραπεία είναι οι αρχαιότερες θεραπευτικές μέθοδοι , στις οποίες βασίστηκε η σύγχρονη ιατρική. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το μασάζ με αιθέρια έλαια γιατί πίστευαν στην θεραπευτική τους δράση.

Οι πατέρες της ιατρικής Ιπποκράτης και Ασκληπιός βασίστηκαν στα πολύτιμα βότανα , άνθη και καρπούς και έφτιαχναν ιάματα για πλήθος παθήσεων , πληγών και ασθενειών , ενώ ο Γαληνός ο πατέρας της φαρμακευτικής θεωρούσε τα αιθέρια έλαια κορυφαίο συστατικό μακροζωίας.

Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικές οργανικές ενώσεις με πολύ έντονη οσμή εκκρίνονται από ειδικούς αδένες , πόρους και κύτταρα αρωματικών φυτών και από τους χυμούς και ιστούς ορισμένων δέντρων. Βρίσκονται σε ρίζες , άνθη , φύλλα , μίσχους , καρπούς σε ποικίλες ποσότητες . Τα αιθέρια έλαια είναι η πεμπτουσία του φυτού , η ζωτική δύναμη , η ψυχή του και έχουν επίδραση στην συναισθηματική και πνευματική κατάσταση μέσω της αρωματικής τους οσμής. Επηρεάζουν το σώμα , το πνεύμα και την ψυχική μας διάθεση και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην διανοητική ισορροπία του οργανισμού που είναι η βάση της υγείας. Όταν τα εφαρμόσουμε στην επιδερμίδα απορροφούνται γρήγορα από τον επιθηλιακό ιστό , περνούν στο αίμα μέσω του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος και καταλήγουν σε όλο τον οργανισμό μεταφέροντας παντού τα δραστικά θεραπευτικά χαρακτηριστικά τους.

Σαν θεραπευτική τεχνική η Αρωματοθεραπευτική μάλαξη είναι ολιστική , φυσική , ιδανική για αυτοθεραπεία και δίνει ενεργητικότητα , βοηθά στην απόκτηση καλής υγείας και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα . Θεραπεύει πολλές ασθένειες λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων , ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση , καταπολεμά το stress σταματώντας πονοκεφάλους και ημικρανίες και βοηθούν στην νευρική αϋπνία , επιδρώντας στο περιφερειακό νευρικό σύστημα . Τονώνει το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα συμβάλλοντας σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την απομάκρυνση τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος , επιδρά σε συναισθηματικό πεδίο μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενειών είναι ψυχολογικής αιτιολογίας.

Συμβάλλει στην ενεργειακή βελτίωση του οργανισμού , έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα , ενισχύει την ελαστικότητα του , την επούλωση τραυματισμένων ιστών και ουλών , βοηθά στο αναπνευστικό σύστημα , την ιγμορίτιδα , την βρογχίτιδα , την αυξημένη ή μειωμένη αρτηριακή πίεση , τα γυναικολογικά προβλήματα , κατάθλιψη , βοηθά σε μυϊκούς πόνους , κράμπες , ρευματισμούς και αρθρίτιδες. Στο πεπτικό σύστημα βοηθούν σε δυσπεψίες , τυμπανισμό , κολικούς , εντερικές μολύνσεις , δυσεντερία , διάρροιες και σπασμούς στους αδένες και λειτουργούν καταλυτικά στις εκκρίσεις μας. Εφαρμοζόμενα στο δέρμα διεγείρουν τον μεταβολισμό στο σώμα και διαλύουν τα νεκρά κύτταρα . Προάγουν την βελτίωση της γενικής υγείας και προσφέρουν ένα αίσθημα ευεξίας του οργανισμού τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Μια συνεδρία διαρκεί 50-60 λεπτά μετά την λήψη σύντομου ιστορικού . Είναι ιδανική μέθοδος αυτοθεραπείας και μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη ολιστική ή φαρμακευτική θεραπεία χωρίς να παρεμποδίζει την δράση της. Σε πολλές χώρες του κόσμου τα πλεονεκτήματα της Αρωματοθεραπείας κερδίζουν συνεχώς τον σεβασμό της συμβατικής ορθόδοξης ιατρικής και για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται σε πολλές κλινικές και νοσοκομεία.

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.