Jul 22

Κρυσταλλοθεραπεία και Κρυσταλλική Αρωματοθεραπεία

Η κρυσταλλοθεραπεία είναι μια δημοφιλής θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιούσαν κατά την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι πίστευαν, ανάμεσα σε άλλα, ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, των μυϊκών πόνων, στην ανακούφιση από τις ημικρανίες, την κόπωση και το στρες.

Είναι μια μέθοδος με αρχαία παράδοση που έχει σκοπό να απαλύνει τον σωματικό και ψυχολογικό πόνο χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει έως και σήμερα πως ακριβώς λειτουργούν οι κρύσταλλοι στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε όμως είναι ότι οι κρύσταλλοι έχουν ευεργετικές ιδιότητες σε ορισμένους ανθρώπους. Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι (λ.χ. ο χαλαζίας, το σμαράγδι, ο αμέθυστος κ.α.), σύμφωνα με σύγχρονες θεωρίες, μπορούν να σας βοηθήσουν στην υγεία, αλλά και για να αποκτήσετε ψυχική ηρεμία, αλλά και για αρμονικές σχέσεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Οι κρύσταλλοι έχουν διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες και εκπέμπουν ενέργεια, ενώ κάποιοι άλλοι απορροφούν τον πόνο. Η κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές θεραπείες.

Η επίδραση των ορυκτών στον οργανισμό έγκειται στην ηλεκτρομαγνητική δύναμη που διαθέτουν και εξαιτίας αυτής η κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να διεισδύσει σε κάποιες περιοχές του σώματος μέσω λεμφικών υγρών.

Οι λίθοι και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν ορισμένους πολύτιμους η ημιπολύτιμους λίθους. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Λάπις Λάζουλι: Το χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα γιατί θεωρούσαν ότι θεράπευε τις δερματοπάθειες. Πιστεύεται ακόμη ότι βοηθά στην αυτοπεποίθηση και στην καλύτερη διανοητική ικανότητα.
  • Κεχριμπάρι: Πίστευαν στην αρχαιότητα ότι θεραπεύει άμεσα τους ρευματισμούς και τις μολύνσεις
  • Αμέθυστος: Χρησιμοποιείτο παλαιότερα για έναν ήσυχο ύπνο. Έχει χρώμα μοβ-βιολετί και θεωρείται ότι προφυλάσσει τον οργανισμό από τη μέθη και μας δίνει θετική ενέργεια.
  • Διαμάντι: Θεωρείται ότι βοηθά στη δυνατή όραση, τη μακροζωία και αναφέρεται και ως λίθος με αντιπυρετικές δράσεις.
  • Mαλαχίτης: Είναι πράσινη πέτρα και συμβολίζει τη γονιμότητα. Πιστεύεται ακόμη ότι καταπολεμά τους κολικούς του εντέρου, αλλά και τις παθήσεις του πεπτικού.
  • Τοπάζι: Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και θεωρείται ότι προστατεύει από τις ασθένειες του θώρακα. Καταπολεμά πιθανώς τα προβλήματα ύπνου, την κατάθλιψη και καταπραΰνει τους ρευματικούς πόνους.
  • Αχάτης: Έχει καφέ πορτοκαλί χρώμα και μας δίνει σωματική δύναμη, γονιμότητα και διώχνει τη μελαγχολία.
  • Κοράλλι: Το επέλεγαν οι Ρωμαίοι για να φύονται υγιή δόντια στα παιδιά τους.
  • Σμαράγδι: Έχει χρώμα πράσινο με αναζωογονητικές ιδιότητες. Θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό τα άτομα με επιληψία, ενώ παλιότερα το χρησιμοποιούσαν για να σταματήσουν την αιμορραγία.
  • Ζαφείρι: Το μπλε ζαφείρι θεωρείται ότι μας προφυλάσσει από προβλήματα στο δέρμα, έλκος στομάχου και ημικρανίες.
  • Χαλαζίας: Έχει γαλάζιο, αλλά και πράσινο χρώμα και παλαιότερα πίστευαν ότι θεράπευε τα κρυολογήματα και τους πονοκεφάλους.
  • Οπάλι: Στην αρχαιότητα οι Κινέζοι θεωρούσαν ότι δίνει δύναμη και προστατεύει από φλεγμονές.
  • Ρουμπίνι: Έχει κόκκινο χρώμα, αυξάνει την ενεργητικότητα, προφυλάσσει την καρδιά και δυναμώνει τα αναιμικά άτομα.

Πως εφαρμόζεται

Ο θεραπευτής θα τοποθετήσει τους κρυστάλλους σε διάφορα σημεία του σώματος σε συνδυασμό με μασάζ. Σκοπός είναι να μεταφερθεί στο σώμα σας η ενέργεια του κάθε κρυστάλλου. Ο θεραπευτής θα βάλει στο σώμα σας τους κρυστάλλους έναν- έναν ή ακόμη και σε σχηματισμούς, αλλά και πάνω από τα όργανα που έχουν μπλοκαρισμένη ενέργεια.

Σε αυτό το τομέα της κρυσταλλοθεραπείας , θα συνεργαστούμε με τα αιθέρια έλαια. Αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό τον ονομάσουμε κρυσταλλική αρωματοθεραπεία και αυτό, γιατί μπορούμε να προσθέσουμε βάμματα κρυστάλλων μέσα σε συνταγές με αιθέρια έλαια ή ακόμη και λάδι κρυστάλλων το οποίο γίνεται εμποτίζοντας το ορυκτό μέσα στο λάδι.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, εκπορεύει τις πιο λεπτοφυείς ενέργειες και από τα δύο βασίλεια επιδρώντας άμεσα και βαθιά σε όλο το ενεργειακό μας σύστημα. Έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε τα ενεργειακά μας κέντρα σε ισορροπία, να αποφορτίσουμε ή ενεργοποιήσουμε ενεργειακά ένα εσωτερικό όργανο. Επίσης μπορούμε να επέμβουμε γενικά στο νοητικό, ψυχολογικό, πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. 

Μπορούμε να θρέψουμε τα κέντρα συσχετίζοντας αιθέρια έλαια και ορυκτά. Π.χ. ένας πολύ τονωτικός συνδυασμός για το κέντρο βάσης είναι αιθέριο έλαιο κανέλας με γρανάδα. Ή για να ηρεμήσουμε τη καρδιά αιθέριο έλαιο ηλίανθος με ηλιόδωρο ή περίδοτο.

Δημιουργούμε για σας, τα κατάλληλα βάμματα, ιάματα ελιξίρια, κρυσταλλικά νερά. 

Post Gallery

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.