Συνέντευξη komotinipress του Νίκου Αρβανίτη

Συνεντεύξεις & Συνεργασίες
Jul 22

Συνέντευξη komotinipress του Νίκου Αρβανίτη

Εναλλακτικές Θεραπείες: Αρωματοθεραπεία

Komotinipress

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την προτίμηση που δείχνει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στην Εναλλακτική Ιατρική η οποία χρησιμοποιεί κατά την θεραπεία ασθενών μόνο φυτικά φάρμακα και φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Οι εναλλακτικές θεραπειες στη σύγχρονη κοινωνία σημειώνουν την τελευταία δεκαετία κατακόρυφη αύξηση της ζήτησής τους όχι μόνον από άτομα με ανατομικά και παθολογικά προβλήματα αλλά και από υγιή που ενδιαφέρονται για την πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού τους απο ασθένειες και διάφορα νοσήματα.

Οι εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές, δρουν ολιστικά και πιο βαθμιαία από το χημικό φάρμακο με αποτέλεσμα να απαιτείται συχνά περισσότερος χρόνος από το χημικό φάρμακο για την εμφάνιση ορατών αποτελεσμάτων ενώ χρειάζονται αρκετές φορές υψηλού βαθμού διατροφική πειθαρχία ή αλλαγές σε ορισμένες συνήθειες της καθημερινότητας. Οι εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές δρουν κινητοποιώντας τις αμυντικές εφεδρείες του οργανισμού με αποτέλεσμα να δρουν ελάχιστα ή καθόλου όταν οι εφεδρείες αυτές έχουν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα οι εναλλακτικές μορφές θεραπειών και αντιμετώπισης του πόνου είναι: Ομάδα Α: Πρωτεύουσες Θεραπείες. οστεοπαθιτική, χειροπρακτική, βελονισμός, ομοιοπαθητική και φυτοθεραπεία. Ομάδα Β: Συμπληρωματικές θεραπείες ήπιες χωρίς διαγνωστικές δυνατότητες. Σε αυτή την ομάδα συγκαταλέγονται η αρωματοθεραπεία, η τεχνική Alexander, το μασάζ, η υπνοθεραπεία η ρεφλεξολογία και το σιάτσου. Ομάδα Γ: Είναι οι θεραπείες εκείνες που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν και γνωστικές δυνατότητες, έχουν ένα ιδιαίτερο φιλοσοφικό υπόστρωμα στο οποίο βασίζονται και είναι διαφορετικό από αυτό της σύγχρονης ιατρικής. Αυτή η ομάδα διαιρείται σε δύο υποκατηγορίες: η ομάδα Γ1 περιλαμβάνει τη Κινέζικη Ιατρική και Ινδική Ιατρική. Η ομάδα Γ2 περιλαμβάνει κλάδους χωρίς κανένα επιστημονικό στοιχείο που να αποδεικνύει τη δυνατότητα τους για διάγνωση ή θεραπεία όπως κρυσταλλοθεραπεία, ιριδολογία, κινησιολογία, radionics, dowsing.

Screenshot_1.png

Ξεκινάμε την προσέγγισή μας στο ζήτημα επισκεπτόμενοι τον Ίασμο, ένα από τα πλέον γνωστά Κέντρα Εναλλακτικών Θεραπειων στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας επιπλέον πληροφοριες για την Αρωματοθεραπεία.

Όπως μας επισημαίνει η Υπεύθυνη κ. Μαριάννα Λαλίδου Η Αρωματοθεραπεία είναι μια αρχαία επιστήμη η οποία χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για να χαρίσει υγεία και ευεξία. Μαζί με την φυτοθεραπεία είναι οι αρχαιότερες θεραπευτικές μέθοδοι , στις οποίες βασίστηκε η σύγχρονη ιατρική. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το μασάζ με αιθέρια έλαια γιατί πίστευαν στην θεραπευτική τους δράση. Οι πατέρες της ιατρικής Ιπποκράτης και Ασκληπιός βασίστηκαν στα πολύτιμα βότανα , άνθη και καρπούς και έφτιαχναν ιάματα για πλήθοςπαθήσεων , πληγών και ασθενειών , ενώ ο Γαληνός ο πατέρας της φαρμακευτικής θεωρούσε τα αιθέρια έλαια κορυφαίο συστατικό μακροζωίας.

Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικές οργανικές ενώσεις με πολύ έντονη οσμή εκκρίνονται από ειδικούς αδένες , πόρους και κύτταρα αρωματικών φυτών και από τους χυμούς και ιστούς ορισμένων δέντρων. Βρίσκονται σε ρίζες , άνθη , φύλλα , μίσχους , καρπούς σε ποικίλες ποσότητες . Τα αιθέρια έλαια είναι η πεμπτουσία του φυτού , η ζωτική δύναμη , η ψυχή του και έχουν επίδραση στην συναισθηματική και πνευματική κατάσταση μέσω της αρωματικής τους οσμής. Επηρεάζουν το σώμα , το πνεύμα και την ψυχική μας διάθεση και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην διανοητική ισορροπία του οργανισμού που είναι η βάση της υγείας. Όταν τα εφαρμόσουμε στην επιδερμίδα απορροφούνται γρήγορα από τον επιθηλιακό ιστό , περνούν στο αίμα μέσω του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος και καταλήγουν σε όλο τον οργανισμό μεταφέροντας παντού τα δραστικά θεραπευτικά χαρακτηριστικά τους.

Σαν θεραπευτική τεχνική η Αρωματοθεραπευτική μάλαξη είναι ολιστική , φυσική , ιδανική για αυτοθεραπεία και δίνει ενεργητικότητα , βοηθά στην απόκτηση καλής υγείας και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα .

Θεραπεύει πολλές ασθένειες λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων , ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση , καταπολεμά το stress σταματώντας πονοκεφάλους και ημικρανίες και βοηθούν στην νευρική αϋπνία , επιδρώντας στο περιφερειακό νευρικό σύστημα . Τονώνει το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα συμβάλλοντας σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την απομάκρυνση τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος , επιδρά σε συναισθηματικό πεδίο μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενειών είναι ψυχολογικής αιτιολογίας. Συμβάλλει στην ενεργειακή βελτίωση του οργανισμού , έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα , ενισχύει την ελαστικότητα του , την επούλωση τραυματισμένων ιστών και ουλών , βοηθά στο αναπνευστικό σύστημα , την ιγμορίτιδα , την βρογχίτιδα , την αυξημένη ή μειωμένη αρτηριακή πίεση , τα γυναικολογικά προβλήματα , κατάθλιψη , βοηθά σε μυϊκούς πόνους , κράμπες , ρευματισμούς και αρθρίτιδες. Στο πεπτικό σύστημα βοηθούν σε δυσπεψίες , τυμπανισμό , κολικούς , εντερικές μολύνσεις , δυσεντερία , διάρροιες και σπασμούς στους αδένες και λειτουργούν καταλυτικά στις εκκρίσεις μας. Εφαρμοζόμενα στο δέρμα διεγείρουν τον μεταβολισμό στο σώμα και διαλύουν τα νεκρά κύτταρα . Προάγουν την βελτίωση της γενικής υγείας και προσφέρουν ένα αίσθημα ευεξίας του οργανισμού τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Μια συνεδρία διαρκεί 50-60 λεπτά μετά την λήψη σύντομου ιστορικού . Είναι ιδανική μέθοδος αυτοθεραπείας και μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη ολιστική ή φαρμακευτική θεραπεία χωρίς να παρεμποδίζει την δράση της. Σε πολλές χώρες του κόσμου τα πλεονεκτήματα της Αρωματοθεραπείας κερδίζουν συνεχώς τον σεβασμό της συμβατικής ορθόδοξης ιατρικής και για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται σε πολλές κλινικές και νοσοκομεία.

Screenshot_2.png

Τέλος, η κ Μαριάννα Λαλίδου μας πληροφόρησε ότι ο Ίασμος ιδρύθηκε με γνώση και υπευθυνότητα. Στόχος του είναι η επιλογή προϊόντων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και υποστηρίζουν την υγεία μας.

Στο κατάστημα μας φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας φρέσκες και αγνές θεραπευτικές αλοιφές, κρέμες και λάδια με συνταγές δομημένες από την αρωματοθεραπεία, την κρυσταλλοθεραπεία, τα βότανα και τις συμπληρωματικές θεραπείες. Είναι 100% χειροποίητα προϊόντα και περιέχουν φυσικά συστατικά όπως λάδια, αιθέρια έλαια, βάμματα βοτάνων και κρυστάλλων.

Τα λάδια και οι κρέμες που φτιάχνονται από αγνά συστατικά έχουν μια δική τους δυναμική αφού οι φυσικές ιδιότητες και οι ενεργειακές δονήσεις αυτών λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα εξωτερικά και εσωτερικά στο δέρμα, στον οργανισμό , στην ψυχική διάθεση , στην αύρα μας και την ενέργεια μας.

Τα φυτικά λάδια και τα αιθέρια έλαια απορροφούνται από το φυσικό μας σώμα και αποδίδουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες διεισδύοντας στο κυκλοφορικό μας σύστημα μέσω της επιδερμίδας.

Παράλληλα όμως τα αιθέρια έλαια , τα βότανα , τα βάμματα κρυστάλλων και κομμάτια ενεργοποιημένων ορυκτών έχουν μια δική τους ξεχωριστή ” ψυχή” δηλαδή ενέργεια και δόνηση που συντονίζεται με την δική μας και επιδρούν αποτοξινωτικά , εξισορροπιστικά και ενδυναμωτικά στην αύρα , τα αιθερικά σώματα καθώς και στα ενεργειακά μας κέντρα που επηρεάζουν άμεσα την ψυχοσωματική μας υγεία.

Έτσι η δράση τους είναι πολυεπίπεδη και λειτουργεί βαθύτερα και ολιστικά.

Screenshot_3.png

*Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις από την Μαριάννα Λαλίδου

Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική Εναλλακτική Θεραπεύτρια -Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μέλος του ΣΕΑ (Σύλλογος Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών) – Μέλος του ΠΑΣΕΜΕΘ ( Πανελλήνιος Σύλλογος Εναλλακτικών Θεραπευτών )

Λ. Δημοκρατίας 88 (Ημιόροφος) -Τηλ επικ 2551022410 & 6936728626 Web Site www.iasmoscosmos.gr -Facebook iasmoscosmos -E- mail [email protected]*

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.